Heej o hå

Sorry för att jag inte skriver så mkt, men har vart en del hos Jessica så hon slipper vara ensam. :)
Igår fyllde hon ju 19 för er som missat det, så halva söndagen gick åt till att baka en tårta och hennes favoritkakor. Sen på måndagen hade vi två middag innan alla andra kom över på fika. Efter det rullade hela tjockisklubben upp till Madde och satt och vinade och pratade lite bara.
Sen bar det av hem till henne för att fortsätta svulla i oss allt gott och prata lite mer. Så kom inte i säng förän 05.30 och sen vakna 08.30, lagom segt nu ikväll kan jag lova er! Säger jag som sitter uppe mitt i natten och ska upp om typ 5 timmar igen.. ^^ Så jävlar vad trött jag kommer va imorgon!
Fast det har jag inte tid med, för då ska vi repa hela dagen på vår teater vi har på esteten. Kommer vara där ända till 17.00 sen bär det av och lira paint ball med klassen! Så jävla taggad! :D Fast jag kan nästan sätta min högerhand på att killarna kommer göra en packt mot mig där imorgon, så jag ska smida mina planer jag med! Mohahah! :D

Men fick ju även en akut tid till sjukhuset idag för att kolla min käke, haha fick fan nästan en utskällning när jag ringde igår..! :p  Bara för att det va typ en vecka sen det hände! Och jag inte ville missa Jessicas födelsedag eller student planeringen på dom tiderna hon sa. hahah hon ba men fan det där måste man ju kolla upp på en gång och bla bla bla, och mitt enormt smarta svart vart : ja men jag trodde att det skulle gå över... men det gjorde ju inte det.. öhh! haha aja, det bjuder jag på :p
Men efter att ha suttit och väntat från 15.30 då jag hade tid tills han dök upp vid 16.45 (!) tog dom röntgen (haha jag lär ju fan bli skadad snart av allt röntgen jag gör) :p Så det visade sig att ena skruven kan vara lös. Så jag får avvakta och se hur det blir, annars måste dom gå in och operera bort den. Vilket innebär att jag kommer få ett ärr på hakan, men va fan.
Haha frågade hur många plattor jag hade i käkarna, och det var 6 plattor och 24 skruvar! hahah rääääätt dåligt! xD

Neej, nu ska jag fan ta och röra på mig till sängen för att ens orka upp imorgon.
Så håll en tyst minut för mig imorgon vid 18 då vi ska spela, för jävlar vad stryk jag kommer få! Fast dom kommer nog inte va så kaxiga efter en stund! ;)

Pussen!

Tillbaka..

Var ett tag sen jag skrev nu, har inte haft tid till det. Men kan dra lite kort av vad som hänt då.. Jessica hade ju sin inflyttningsfest, där det kom sjukt mkt folk! Lätt över 40 pers iaf! Men det var kul det! Kul att Jeppe tittade ut också.
Haha sen e det jätte mkt mer som jag hade planerat att skriva här, men det kommer jag såklart inte på nu..
Men var däremot till frisörn igår, så det e skönt o ha det gjort!
En av alla hundra saker jag måste göra innan balen och studenten som jag kan stryka..

Idag hade alla i klassen planerat att vi skulle lira brännboll nu på kvällen och sen dra ut efter det. För nu e det inte långt kvar tills vi går skilda vägar.. känns lite skumt faktikst. Men som sagt, jag rullade tillbaka till v-ås och lirade brännboll, var skit kul! Jävlar vilken publik vi fick iaf hahah både tonåringar och gamlingar som var ute på promenad som satte sig på alla parkbänkar. haha :p
Sen slutade det med att vi började prata gamla minnen från i 1:an :D haha jävlar vad vi vart med om saker ^^ Sen kom det jävla cp mongot jag själv på att jag SOM VANLIGT GLÖMDE DET DÄR JÄVLA HELVETES PASSET HEMMA!!!! Fy faan vad irriterad jag blir på mig själv! Så eftersom dom kollar allas legg så fanns det inte så mkt att göra för min del.. Så det gick inga tåg hem eller någonting så det blev till att jag fick åka hem till ankan, men en mobil som var död och jag på ren känsla lyckades hitta hem till henne. Så nu sitter jag här hemma hos henne medans typ as många i klassen e nere och har det as kul och dricker gott och aa, som sagt e huvudet dumt får kroppen lida!!

Men värst av allt var nog när vi skulle ner från stället vi var och spelade på och ner till centrum. För jag och ankan lånar dogges cykel, jag skjussar henne på styret vilket jag aldrig gjort förr plus att hon e full! haha aa det började ju bra iaf.. Vi kom iaf typ 50 meter innan vi vurpa! hahah. Sen körde vi igen utan handbroms, för den funka inte.. Så ner för en backe och över vägen sen e det ett gupp och angelica skriker att jag ska akta bilen för vi kör så jävla fort. Så jag vrider på styret och då följer inte hon med, så då blir det automatiskt att hon drar åt andra hållet. Så vi drar rätt in i den pakerade bilen med världens fart. Så jag hör världens smäll sen ser jag hur hon lyfter från styret och jag känner hur jag flyger i luften över styret. Nuddade inte ens styret med benen så ni kan ju tänka er hur högt vi flög.. Så angelica ramlade tydligen på cykeln och jag fastnar med min fot i styret sen och landar lite på henne. Fast tack o lov blev vi inte så skadade som vi egentligen borde ha blivit. Jag fick bara ett ganska djupt jack på vristen och ett skrap sår på knät, men sen lyckade jag göra nått med min käke så den känns nu.. Sen även huvet börjar kännas.. Angelica slog ju dessvärre in knäna i bilen så att det blev stora bucklor, så hon fick ont i sina knän och hela sidan. Ni skulle sett hur bilen såg ut.. Vart flera bucklor och sen repor från styret.. Men det var en tjej som hörde smällen och gick ut på ballkongen och frågade om vi ville ha hjälp och sen sa hon att vi skulle så vinkade hon med handen. Så hoppas att det var hennes bil.. :S Och angelica som ska dricka på det här.. undrar hur hon mår sen?!

Neej, nu ska jag väl lägga mig i hennes säng och titta på tv eller nått tills hon kommer hem sen.
Hoppas det inte blev värre för henne sen bara, som det blev lite för mig. Men vi lär ju prata om det när hon kommer hem sen.

Pussen!

Räddningstjänst

Imorgon har vi ett dunder prov i räddningstjänst kan jag lova er! Det innefattar ALLT vi lärt oss under dom här tre åren! Tack och lov inte sjöräddningen eftersom det redan e gjort. Men aa det e en del att plugga.. Så borde väl komma igång snart, klockan e ju trotts allt redan 23:30.. :p

Haha skicka sms till Jeppe : Jeppe, jag måste berätta en grej..
                                         Han: Vadå? :)
                                         Jag: Jag e bäst! :D
                                         Han: Jävla 08a haha

Haha ja men tack för den då x) Alltid lika kul att jävlas med den grabben! :D

Stannade även kvar efter skolan för att sociala lite med grabbarna. Så vi fixade en film av sekvenstagning. Ska se ut som att Peter svävar genom hela skolan, vart så jävla bra! Längtar som fan tills man får se den när den e klar och allt! Kommer fan kissa på mig av skratt, ni ska bara se hur kul allt ser ut! Tänker er fem popcorn som slår huvudena ihop och fixar nått sånt, haha aa ni kan ju ana hur det slutar! Och det märks! hahahah xD Men sjukt klockren! :D

Pussen! 

Sjukhuset

Var ju tillbaka där idag för att kolla upp allt. Och vi kom fram till att jag ska komma tillbaka i augusti för att se hur allt ligger till då. Är nog ganska klart att jag kommer få göra en hakplastik, för att allt ska bli så bra som möjligt efter operationen. Men den är ju helt oberoende av tandställningen, så den ryker innan studenten :) Sa ju att jag har ont i ena käken när jag tuggar och gapar, det är ena plattan som sitter där som gör ont. Så om den ger mig mer besvär eller fortsätter som det gör nu så måste dom gå in och ta bort den, kanske även innan min hakplastikoperation då. Så det blir en del operationer för min del, och nu har jag ju min fot som väntar också :p haha.

Innan jag åkte till sjukhuset så bakade jag bananmuffins och dajmkakor (tog ett säkert kort) för jag ville ge dom nått som ett tack för allt dom gjort och hur dom bemött mig varje gång. Så det blev ganska fint faktiskt, han tyvärr inte fota för jag var så jävla stressad så fixa ihop allt i bilen på väg in, tom så att kakorna fick svalna i bilen. haha.
Men han vart jätte glad när han fick dom och sa att jag var jätte gullig som hade gjort allt det och gav mig en jätte stor kram. haha gud vad jag tycker om honom. Tycker alla läkare borde vara som honom!

Sen blev det hem för att ta en promenad med Mirran. Fick reda på att hennes låsas pappa ville ha mig som servitris på hans mammas 80 års dag nu på söndag. Så det ska bli riktigt kul! :)

Nej, måste väl gå och fixa mig nu ska upp innan 7 imorgon för att rulla till skolan. Har världens störta prov i räddningstjäns på torsdag.. Ett prov på ALLT vi lärt oss inom brand, trafik, kem och sjukvård under alla tre åren! Kul att plugga till det.. :/ Fast tack o lov älskar jag det ju, så det underlättar :)

Pussen!

Sjukhuset imorgon

Imorgon är det dags för ett återbesök igen. För nu har det gått tre månader efter min operation. Var ju hos tandläkaren i veckan, och dom sa att jag skulle få ta bort min tandställning innan jag tar studenten om nu min läkare går med på det. Så vi får se vad han säger. Men jag har kommit fram till att det spelar ingen roll om jag har den eller inte på min student. Vad gör det om jag har den just då? Det är ju såhär jag ser ut för tillfället och har gjort det det senaste året. Jag bryr mig mer om att allt blir bra ist för att få le med min tändställning.. Som om inte jag visat den förr ungefär.
Men jag vet inte om allt är som det borde, för i gårr svullnade jag upp lite vid käken dom hade en del problem med, och nu har det ändå gått tre månader. Sen gör det alltid ont där dom sågade av min käke, men mest när jag tuggar och gapar. Och nu borde det vara helt läkt, så vi får se vad Andreas säger imorgon. Då får jag nog också veta om jag kommer att behöva göra en hakplastik. Då dom kommer att såga av min haka och flytta fram den, för att den ska framhävas mer. Men som sagt så hänger ju det på mig, för han har sagt att han är jätte nöjd med mitt utseende  och att jag är jätte söt och det sa han ju redan innan min operation. Så jag måste prata lite med honom om det imorgon. För jag tar nog hellre en operation till, som för den delen kommer vara långt ifrån den jag gjorde, för den tog ju lite mer än 5 timmar den..
Annars så vet jag inte vad som kommer att hända mer där, det visar sig.

Har nog inte skrivit det här, men många undrar hur det är med min känsel nu i läppen och hakan som försvann helt, och inte var helt hundra att den skulle komma tillbaka. Men nu är den ganska bra faktiskt, men när man tar där så är känns det som ni vet när en kroppsdel håller på att somna, hur det kryper i huden. Så känns det nu. Men det är bättre nu för nu kan jag ta där utan att få ett obehag vilket jag fick när jag precis började få tillbaka känseln, för då känndes det mkt mer. Men för nån vecka sen fick jag en ny konstig känsla inuti läppen när jag dricker. Det känns som att det jag dricker rinner inuti min läpp, ni vet precis som när man tar en spruta och hur det sköljs inuti en.. Precis så känns det varje gång. Ingen aning om varför, men jag håller ju på att få tillbaka min känsel, så jag är glad :)
Sen börjar jag även känna jätte jätte lite av mitt tandkött i överkäken, och det är sjukt för det skulle ta ett år eller något innan det också var tillbaka med tanke på att man sågat av det. Så vi får se hur hans reaktion blir när han hör det haha med tanke på hur mkt dom redan har förvånats och allt över hur extremt bra jag har mått och återhämtat mig direkt efter att jag vaknade på uppvaket.

Gud jag kom att tänka på en sak just nu, efter att ha spenderat några timmar på att läsa om cancersjuka Victor och se allt ur föräldrarnas perspektiv. Så kom jag att tänka på dagen då jag operades. Jag skulle vara nere på operationen vid 8 på morgon, och vara sövd vid halv nio så att operationen skulle kunna börja vid ungefär nio. Sen hade dom räknat med 5 timmar operation. Så dom räknade med att jag skulle vara klar vid 2, hamna på uppvaket och sen vara där en stund. Så mamma och pappa kom och för att hälsa på mig vid fyra, för då tänkte dom att jag skulle ha hunnit komma upp på avdelningen igen och hunnit landa lite efter allt. Men problemet var att när dom kom in på rummet med mina rosor, så låg jag inte där i min säng.. Tänk er den choken som förälder.. Ursh stackarna! Så dom ringde ner till uppvaket för att se om jag var där, och det hade jag vart i ungefär 10 min kanske. Så jag sa att det var okej att dom kom ner (i vanliga fall brukar inte föräldrar få göra det efter en sån här operation eftersom man brukar vara helt borta undantag är till barn såklart). Så när dom kommer in i rummet ser dom mig på en gång eftersom jag ligger precis innanför dörren. Och tänk er att se eran egen dotter ligga i en säng med en slang i varsin näsborre, redan blå och svullen om kinderna och sen se hur det rinner blod ur både näsan, mun och ner i ena slangen. Att knappt kunna höra vad jag säger eftersom mina käkar var helt av. Se hur dom matade in morfin i mig, men det hjälpte inte ett skit så jag sa att jag inte behövde nått, men då kom det massa protester om att man måste häva det innan allt bröt ut. Så dom gav mig nått annat ungefär var 20 minut och sköljde min magsäck från allt blod som rann ner varje kvart. Gud vad starka dom måste vara som klarade av att se allt sånt! Gud vad man måste vara stark och klara av allt som förälder. Jag avgudar verkligen sånnan människor som gör det, och önskar att flera var som dom.
Undrar hur jag skulle ta om det var mamma eller pappa som låg där.. Vill inte ens tänka på det.. :/
Att se dom vara starka gör mig stark!

Pussen!

bloggar om svåra tider

Jag satt och läste på aftonbladet och hamnade på en artikel som ledde till andra personer som bloggar i svåra tider. Först läste jag om en pappa som var med om en trafikolycka med sin fru och sina två barn, där bara han själv och ena barnet överlevde.. Bränsleslangen hade gått av då trädet dom körde in i hade vält över bilden, så hela bilden började brinna. Varav ena barnet bara var 13 dagar gammalt, och den andra 5 år, det var hon som överlevde. Men pappan hade gjort allt för att få ut ena dottern som satt fast, så när han stod där i eldssvådan och gjorde allt för att rädda sin dotter så fick både han och barnet räjäla brännskador. Så båda vårdades på IVA i ungefär 2 månader..

Började även läsa bloggen om föräldrarna till den 1.5 år gamla Victor som dog i cancer den 14 april i år. Redan efter första inlägget blev jag så berörd så jag var tvungen att skriva det här inlägget..

Tidigare idag såg jag även på Oprah där det var en skådespelare som hade fått bröstcancer vid 36 års ålder, och beslutade att ta bort båda brösten.. Tänk er att vakna en dag utan era bröst (om ni nu är tjejer/kvinnor) hur små, hängiga och allt vad man nu kan tycka själv om dom, nöjd som missnöjd så är dom väldigt viktiga för oss tjejer.. Satt och tänkte på det när jag såg programmet, hur mycket dom egentligen betyder för en själv.

Tänk er den styrkan vissa människor har.. Trotts allt det dom får genomgå så orkar dom kämpa vidare..
Jag blir så glad av personer som orkar hålla humöret uppe trotts allt. Och som vet att man ska uppskatta det man har, och inte det man kunnat ha haft eller har haft. Som inte tar allt förgivet, för en sån vändning kan gå väldigt fort. Jag uppskattar verkligen sånna människor. Visst jag är bara 19 år, jag har långt ifrån genomgått lika många saker som många andra, men jag har genomgått mycket som både lärt mig att inte ta allt förgivet och som även har format mig till den jag är idag. Och det tackar jag alla erfarenheter för, visst det e klart att inte alla har varit bra och lyckliga stunder.
Men utan dom så hade jag nog inte varit exakt den jag är idag..

Ibland undrar man varför man gnäller lite över att man har ont i halsen, eller stukade en fot.. Eller hur man gnäller över att man inte kan köpa skorna man vill ha. Men tänk dom som har cancer i halsen..dom som inte ens kan gå.. dom som inte ens har fötter eller ben..

Fundera en liten stund på det..

Pussen!


i väntans tider

haha fan vad djupt det där lät..! Men men :)
Sitter i köket just nu och väntar på att min cheesecake ska bli färdig inne i ugnen, men snart så hörrni. Fast den kommer ju inte vara klar förrän imorgon eftersom den ska stå i kylen över natten. Lite segt om jag får säga det själv, måste ju fan smaka den! Alltså ni skulle smakat på fyllningen, den va guuudomlig! :O 
Tänkte ta en bild och göra er lite avundsjuka, men min mobilkamera gjorde den inte rättvis. Så det fick va. Tar en bild när den e klar ist :)

Nej nog om mitt bakeri.. idag tog jag med mig Pumba dräkten som äntligen blivit klar. Och ehm aa uppskattad blev den iaf, så det var skönt :) hahaha tror alla på skolan har fått en ny syn på Ankan iaf, om inte annat ett nytt smeknamn! :p Meeen det bjuder jag på! :D

Annars har det inte hänt så mkt faktiskt. Förutom att vi drog iväg och köpte biljetter till en studentfest som kommer vara ute på en ö. Alla säger att det var den bästa festen under hela studenttiden, så hoppas som fan på det :)

Och amanda den jäveln drar ju till frankrike nu på fredag med skolan! Gud vad jag saknar Paris! :( Måste verkligen åka tillbaka dit nån gång under mitt liv. Tänk att fira nyår där någongång! :o Shiit! :D

Nej, nu ska jag ta ut min skönhet från ugnen och sen gå och plugga lite teori :)

Hare underbart!

Pussen!


Tadaa! Pumba! :D



Promenad

Slapp dag idag, som dom flesta eftersom jag bara har lektioner på onsdagar och torsdagar. Men blev klar med Pumba dräkten idag iaf, så det va jävligt skönt att äntligen få den klar. Riktigt nöjd faktiskt. Mamma skrattade så mkt när hon såg mig i den så hon började grina! Så där stod jag som ett fån medans både pappa och grannarna kom o tittade och undrade vad fan vi höll på med. haha men det bjuder jag på! Ska bli jävligt kul o se alla andra i klassens reaktioner. Undrar om den ser ut som dom tänkt, eller bättre? För sämre kan den inte va, för den e GRYM hahah slänger upp en bild på onsdag när jag tagit med den till skolan så ankan har den på sig. haha :)

Annars har det inte hänt så mkt idag, skulle ju börja skriva ett CV, men nej..  Frågade pappa om vi kunde övningsköra lite, för det va ju över två år sen jag körde, och det var bara två gånger! Och jag SKA ha körkortet i sommar, så e det bara! Så teorin e ju på g iaf, sen blir det massa körlektioner direkt efter studenten.

Men eftersom det hade regnat idag så var det sån underbar luft ute idag, ni vet sådär frisk, skön, fräsch och så luktar det gott också. Så jag tog min iPod och gick en sväng ner till sjön. Gud vad jag älskar sjöar! Bästa platsen på jorden måste nog vara på en brygga och se ut över sjön/havet eller ute på sjön/havet. Älskar verkligen det. Plus att det var solnedgång, helt underbart vackert!
Längtar som fan tills man kan börja åka vattenskidor nu, och tills vi köper en ny båt så jag kan lära mig åka wakeboard! :)

Förresten, äntligen e poolen fixad och fylld, lite kallt än bara. Men ett riktigt sommartecken, sånt gillar vi! :D


Nere vid sjön. Jag sa ju att det var sjukt fint! :)

Pussen!

Rättvik

Igår blev det en roadtrip upp till Rättvik för att gå på marknaden, så hela dagen igår spenderades med syster, hennes pojkvän, Jessica och Thindra. Sjukt kul måste jag säga! Haha som sagt vart vi än sätter våra fötter så hörs o syns vi mest x) Träffade även Mirran som också var däruppe. Så det blev en as rolig tur för mig, jessica och mirran i en karusell där vi alla tre knappast skulle fått plats utan lite våld och smärta. haha sen blev det vi som stod för underhållningen där :p Plus att mirran var nära på att spy när vi åkte..! Euh! Tur som fan för henne att hon inte gjorde det haha :p
Innan vi åkte gick vi ut på långbryggan, gud vad jag älskar Rättvik alltså! Sån underbar stad! Efter det bar det av till Mac Donalds för att sedan leka bort all mat i rutchelbanan (som jag absolut inte kan stava till) och deras klätteranordning. haha tänk er "två" 19 åringar, en 21 åring, en 25 åring och sen en liten knodd på 2 bast som leker gärnet i en sån där inne på mac donalds. haha fasst det bjuder vi på! :D Ett tips bara, om ni ska åka i en dunder förliten rutchelbana på mage med en annan ovanpå som en macka, se till att händerna inte hamnar under dig, för då jävlar bränns det! haha :P
Sen bar det av hela vägen till Bålsta för att lämna av Jessica och Thindra hemma hos dom, för dom har ju fått egen lägenhet nu. Wohoo! :D Sen åkte vi hem och jag fick mig en helkroppsmassage av syster. Kan det bli bättre..?

Idag har dagen mest bestått av att fixa det sista på pumba dräkten jag fixar till vår estet, sen nu på kvällen blev det lite teoriplugg.
Fan jag måste verkligen komma igång med skolan! Blir fan irriterad på mig själv att jag inte gör det!!

Juste, idag ringde min morbrors fru och sa att hon precis hade fått en stroke. Undrar när allt det här ska ta slut.. Först dör mormor, två veckor senare måste vi avliva vår ena katt (därför jag inte skrivit nått efter den dagen) sen några dagar senare får hon stroke. Vad kommer näst då och hur snart..?
Men det återstår väl att se..

Valborg var för övrigt riktigt trevligt. Var först med Jessica och Thindra vid brasan som va skit mesig (!) sen bar det hem till Karim för att träffa Kim, Micke och alla andra sköna snubbar som var där. Var även en sväng med Louise o Filip, så det var trevligt :)

Nej, nu ska jag gå och ta in Elvira och sen fixa mig så man kan somna sen.

Pussen!

RSS 2.0